Uzdatnianie wody
DLACZEGO POWINNO SIĘ UZDATNIAĆ WODĘ?
Herbata i Kawa o dobrym smaku
Czysta uzdatniona woda uwydatni charakterystyczny smak i aromat kawy, przyczyni się do uzyskania filiżanki całkowicie przeźroczystej herbaty, zapobiegając powstawaniu nieapetycznej warstewki na jej powierzchni.
Rozwiązanie problemu kamienia kotłowego
Miękka woda użytkowa doskonale zabezpiecza wszystkie urządzenia mające kontakt z gorącą wodą przed osadami kamienia. Podniesie sprawność i przedłuży żywotność wielu urządzeń stosowanych w gastronomii np. ekspresy do kawy, czajniki, warniki, zmywarki, kostkarki do lodu, piece konwekcyjno–parowe itp.
Większa efektywność mycia
Używanie uzdatnionej wody do zmywania przyczyni się do dwukrotnego zmniejszenia zużycia detergentu.
Dokładnie umyte, czyste, błyszczące szklanki bez zacieków oraz wypolerowane naczynia będą świadczyć o wysokim standardzie usług.